ESCOLA DE LITERATURA

Escola Bloom és un centre concebut, creat i dirigit per escriptors, artistes i professors de literatura de Barcelona. Hi oferim tallers d’escriptura i seminaris de literatura i de pensament en grups de format reduït. La majoria dels cursos s’imparteixen en català i castellà, amb una selecció de seminaris oferts en anglès.

Tenint en compte la comunitat creativa de la que ha sorgit, i la il·lusió que posem en cada curs, l’Escola ha esdevingut un espai de trobada per als apassionats de la literatura que, a més, se la prenen seriosament.

Escriptura creativa

Treballar amb grups reduïts ens permet oferir el màxim grau de compromís i l’atenció personalitzada i continuada que demana. Tant si estàs començant a treballar en el teu primer relat com si ja tens un parell de novel·les publicades al darrere, l’Escola és l’espai ideal per a testar idees, explorar possibilitats i rebre lectures rigoroses sobre el teu treball. No es tracta de dir-te què has de fer, sinó d’entendre què vols fer i ajudar-te a aconseguir-ho. Si tens una agenda complicada i no pots assistir a les nostres classes, pots optar per algun dels nostres cursos virtuals i desenvolupar el teu projecte al teu ritme.

Seminaris

A més dels tallers d’escriptura, també oferim diversos seminaris sobre escriptors, llibres i problemes (literaris, conceptuals, estètics) desenvolupats i impartits per especialistes en els àmbits respectius. Els nostres seminaris estan orientats tant a llicenciats en Literatura Comparada com a aficionats i apassionats de la lectura. Sigui perquè vols ampliar el teu coneixement sobre un tema determinat, revisitar un escriptor que admires o descobrir noves maneres de llegir els clàssics, aquest és definitivament el teu lloc.

El format del seminari se separa de la forma tradicional i més aviat passiva de la conferència en favor d’un espai de debat, participatiu, on el saber no només es transmet sinó que es produeix. Per això, l’Escola Bloom ha esdevingut un punt de trobada per a tots els apassionats de la literatura que, a més, tenen ganes de discutir-la i de pensar-la.

Vine a veure’ns

Vine a prendre una tassa de te o de cafè, agafa un llibre de la nostra biblioteca trilingüe, comenta el teu projecte amb els companys al hangout o apunta’t per a una hora d’escriptura al sol en una de les nostres galeries. Sabem que l’escriptura (i la lectura) són una activitat íntima i, alhora, col·lectiva, i a l’Escola Bloom volem oferir-li l’espai que es mereix.

 

Escola Bloom is a school of literature envisioned, created and run by writers, artists and Literature professors from Barcelona. We offer ongoing writing workshops conducted in small groups as well as literary seminars and courses on various writers, books and themes. Most of the courses are taught in Catalan/Spanish, with some programs offered in English.

Creative Writing

Given the small number of participants, each project is dealt with utmost commitment and the personalized approach it requires. Whether you’ve just started working on your first short story or have a couple of published novels behind you, we can offer guidance and feedback respectful of your personal style and voice. If you have a busy schedule and can’t attend our classes, you can opt out for our virtual courses and work on your project at your own pace.

Literary Seminars

Apart from the writing workshops, we also offer a variety of courses on writers, books and themes developed and delivered by qualified, experienced teachers. Our courses will be interesting to ex-students of Literature and amateur aficionados alike; whether you want to broaden your knowledge on a certain subject, revisit a writer you admire or discover new ways of reading your favorite classics, this is the place for you.

Dismissing the overused and uncreative format of passive conference chitchats, our school has become a true literary hub for those people who are passionate about literature but, nonetheless, take it seriously.

Get to know us

Stop by for a cup of tea or coffee, borrow a book from our trilingual library, discuss your project with other students in our cozy hangout area or sign up for a quiet hour of writing in one of our beautiful, sunlit rooms. We know that writing (and reading) is a highly personal endeavor and Escola Bloom is here to offer you the space it deserves.