InstructorMANEL OLLÉ
TipusCurs virtual
Data28 abr., 2021 - 2 juny, 2021
HorariDimecres, de 19.00 a 21.00
(12 hores en 6 sessions)
(2 qualificacions)
Preu140€
Inscriu-te araReserva ara

CURS VIRTUAL

Llegirem plegats cada setmana dos contes de dos autors diferents de les últimes cinc dècades, dels anys setanta als anys vint. En convocarem en paral·lel d’altres (de qualsevol lloc o moment), que ens faran de contrast i reactiu. Ens mirarem els contes del dret i del revés. Anirà sorgint llavors tot un repertori de sabers, de tècniques i de punts de fuga. Les escriptures breus i fragmentàries cristal·litzen en el conte un gènere que escapa a les fórmules i les receptes.

La conversa que desvetllarà cada conte ens durà a explorar els mons morals i estètics del relat. Alhora, hi trobarem una talaia privilegiada des d’on contemplar les evolucions de la literatura de les últimes dècades, I des d’allà explorar autors i tendències, en una modalitat d’escriptura que avança força al marge de les compulsions institucionals i comercials.

Transitarem diferents maneres d’entendre l’art breu de forjar emocions, idees i sensacions amb paraules i ficcions. Anirem de Biel Mesquida a Carlota Gurt, de Sergi Pàmies a Víctor Garcia-Tur, d’Elisenda Solsona a Vicenç Pagès, de Yannick Garcia a Quim Monzó, de Jordi Masó a Roser Cabré-Verdiell, de Jordi Puntí a Joan Jordi Miralles, de Joan Todó a Borja Bagunyà, de Marta Orriols a Francesc Serés, d’Empar Moliner a Damià Bardera, de Max Besora a Toni Sala, de Pere Guixà a Jordi Nopca.

Els participants del taller rebran un dossier amb els contes que s’analitzaran. S’aniran a més aportant altres materials, altres relats, reflexions teòriques i documents complementaris. A partir del tracte estret amb uns quants contes i autors, s’anirà desplegant aquest temari de manera transversal, consecutiva i alhora simultània:

  1. Els textualismes i els contes clars
  2. Ficcions, friccions i altres postmodernitats
  3. El gir autobiogràfic i la riallada glaçada
  4. Dels no-llocs als nous realismes i els espais inventats
  5. Espirals, rizomes, gèneres i subgèneres
  6. Identitats, màscares i veus repolititzades