InstructorRICARD PLANAS
TipusCurs presencial
LlocEscola Bloom
PreuLliure
Inscriu-te araReserva ara

Entre els editors son freqüents les converses que giren entorn de la rebuda massiva d’originals i les maneres, sovint poc adequades, de presentar-los. Es fa pales, per part de molts escriptors, un cert desconeixement de l’entorn del món editorial i del dia a dia de l’editor. Amb aquest seminari volem posar fi a aquesta situació. Fruit de la meva experiència i d’interminables converses amb altres editors, he dissenyat un curs per poder facilitar eines als escriptors perquè les seves obres no siguin rebutjades per motius extraliteraris.

-Que no és aquest seminari?

En cap moment s’avaluarà l’obra. Tant si el text es literari com si no, tant si es tracte d’una novel·la, un recull de contes, un poemari, un llibre de receptes de cuina o un assaig sobre historia, el que aquí ens interessa és el procés de presentació i els primers contactes amb l’editor. No es faran judicis sobre el potencial comercial i/o la qualitat literària d’un projecte.

-A qui va enfocat aquest seminari?

Aquest curs ha estat dissenyat per a tots aquells escriptors, amb obra acabada o no, que vulguin tenir unes certes nocions sobre l’entorn on volen arribar a publicar. Quan finalitzin les sessions, l’alumne tindrà un coneixement més ampli i realista del món editorial, uns recursos que li poden facilitar un primer contacte i el posterior tracte diari amb l’editor.

1r bloc:

 1. Els 5 errors més comuns que cometen els escriptors quan presenten el seu original.
 2. Com escriure Mails de presentació a una editorial.
 3. Com dissenyar un projecte presentable.
 4. Es necessari dissenyar un portafolis?
 5. Que fer i que no fer a les xarxes socials.
 6. El blog com a carta de presentació.

2n bloc:

 1. Quina feina fa l’editor?
 2. Tipologies d’editor
 3. Edició i autoedició
 4. He troba teditor.I ara què?
 5. Com treballa l’escriptor amb l’editor?
 6. Quines clàusules del contracte son més importants per a l’editor?

3r bloc
Presentació i anàlisi de projectes.