TipusCurs presencial
Data3 oct., 2016 - 20 des., 2016
HorariDimarts, de 17:00 a 19:00
(24h en 12 sessions)
Preu310€
Inscriu-te araReserva ara

RECURSOS GRÀFICS APLICATS A LA NARRATIVA

Aquest curs interdisciplinari, entre el grafisme i la literatura, alternarà sessions teòriques i pràctiques per tal de comprendre les convencions que defineixen l’objecte llibre. Posteriorment, s’estudiaran tots aquells recursos que han volgut treure profit o subvertir les pautes formals que caracteritzen el mitjà editorial (en especial al camp de la narrativa). Els apartats del taller seran:


a.    L’evolució del llibre: una visió històrica del disseny editorial.
2.    Les convencions invisibles: una reflexió sobre el mitjà escrit.
III.    Les mutacions del llibre: la dimensió gràfica del text a l’era post-digital.

Es llegiran relats i fragments d’obres d’autors com ara Dave Eggers (You Shall Know Our Velocity), Mark Z. Danielewski (House of Leaves), B. S. Johnson (Albert Angelo), George Perec (Espèces d’espaces), Jonathan Safran Foer (Tree of Codes) o Laurence Sterne (The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman), entre d’altres… Les lectures s’introduiran acompanyades pels treballs crítics d’Ulisses Carrión, Gérard Genette, Kenneth Goldsmith o N. Katherine Hayles, i derivaran en exercicis pràctics per tal d’explorar diverses fórmules de comunicació paratextual.

Taller recomanat per a escriptors/es que volen ampliar recursos o experimentar amb els aspectes formals de la literatura, així com professionals de l’àmbit de les arts visuals i el disseny gràfic que senten interés per les possibilitats creatives dels formats editorials.

No calen coneixements específics de software de maquetació (InDesign o similars). Tampoc serà necessari aportar obra literària pròpia perquè les sessions pràctiques es treballaran sobre textos d’autors coneguts.

Curs en català.